Nieuwe ontwikkeling Top-Off

09/09/2014

Iedereen in België kent het mooie fietsroutenetwerk Limburg, kilometerslange fietspaden in de rust van de Limburgse bossen. Geen verkeer, geen verkeerslichten, enkel eindeloos fietsplezier. Maar is dit wel zo?

Een van de nadelen van een fietsroutenetwerk door bosrijk gebied is het opstuwen van de fietspaden door de onderliggende boomwortels, dit kan een reëel gevaar betekenen voor fietsers, met risico op valpartijen en meer.

Het verwijderen van wortels en voorkomen van de schade veroorzaakt door de wortels was in het verleden een tijdrovende klus. De grond naast de fietspad moest afgegraven worden, de wortels doorgezaagd en vervolgens een worteldoek geplaatst. Daarna moet de afgegraven grond teruggeplaatst worden. Dit resulteerde in hoge kosten door het hoge niveau van handwerk, tijdsduur en zwaar materieel. 

Topoff beschikt momenteel over een volautomatisch systeem om dit allemaal in 1 gang te doen. Resultaat : Snellere vooruitgang, minder last voor de fietsers en uiteraard een goedkopere oplossing. We gebruiken hiervoor onze cunet, die krachtig genoeg is om een diepe freesgang te maken, zowel door asfalt, magere beton en uiteraard boomwortels. Door de bouw van de cunetfrees hebben we naast grote snelheid ook een grote wendbaarheid, waardoor we perfect de lijn van het fietspad kunnen volgen zoals u ook kan zien in bijvoevoegd filmpje. Momenteel zijn we bezig om de machine te verbeteren en optimaliseren.

We hebben reeds een aantal werken uitgevoerd met de machine met succes zoals u in het filmpje kan zien.

 

Moest u hierover nog vragen hebben of eventueel een offerte wensen mag u altijd mailen naar Tom Vastmans : sales@topoff.eu